Followers

Kambing dan Alat Penenun

Monday, April 11, 2011

Imam Ahmad telah memberitakan dari Humaid bin Hilal, dia berkata: “Ada seorang lelaki yang sering berulang-alik di kampung kami, lalu dia membawa cerita yang aneh-aneh kepada orang-orang kampung. Dia bercerita: “Suatu ketika aku datang ke Madinah dalam rombongan dagang, lalu aku menjual semua barang-barang yang aku bawa. Aku berkata kepada diriku: “Mengapa aku tidak pergi kepada orang lelaki yang membawa ajaran baru itu, barangkali aku dapat mendengar berita-berita yang aneh untuk aku bawa kembali bersamaku?! Aku pun pergi kepadaRasulullah s.a.w. untuk bertanya sesuatu, lalu Rasulullah s.a.w. menunjuki arah sebuah rumah, katanya: “Ada seorang wanita yang tinggal di rumah itu . Pernah dia mengikut tentera Islam berjihad, dan ditinggalkannya 12 ekor kambingnya dan sebuah alat tenunan yang digunakannya untuk menenun pakaian. Apabila dia kembali dari berjihad, didapati kambingnya hilang seekor, dan alat tenunannya pun hilang. Dia merasa sedih atas kehilangannya itu. Maka dia pun mengangkat kedua belah tangan berdoa kepada Tuhannya dengan penuh kesungguhan, katanya:

Read more...

3 Pertanyaan Pemuda

Ada seorang pemuda yang lama sekolah di negeri Sam kembali ke tanah air. Sesampainya di rumah ia meminta kepada orang tuanya untuk mencari seorang Guru agama, siapapun boleh menjawab 3 pertanyaannya. Akhirnya Orang tua pemuda itu mendapatkan seorang guru tersebut. “Anda siapa? Dan apakah anda bisa menjawab pertanyaan-pertanyaan saya?”
Pemuda bertanya. “Saya hamba Allah dan dengan izin-Nya saya akan menjawab pertanyaan saudara.” Jawab Guru Agama. “Anda yakin? sedangkan Profesor dan banyak orang pintar saja tidak mampu menjawab pertanyaan saya.” Jawab Guru Agama “Saya akan mencoba sejauh kemampuan saya” Pemuda : “Saya punya 3 pertanyaan;

Read more...

Sejarah Rothschild

roth
Jika membincangkan soal konspirasi Yahudi dan sejarahnya, kita tidak boleh lari dari membicarakan tentang peranan penguasa ekonomi dunia iaitu House of Rothschild.
House of Rothschild penting untuk dibicarakan dalam menyelidik konspirasi-konspirasi ciptaan Illuminati kerana House of Rothschild adalah penyumbang utama kewangan untuk Illuminati yang dibangunkan Adam Weishaupt pada 1776.

Read more...

Bank Rothschild Bertapak di Malaysia

goldman_sachs
Setelah sekian lama membiarkan Malaysia dikuasai penjajah-penjajah Freemason UK, kini pada tahun 2010 barulah bapa segala konspirasi Yahudi antarabangsa, House of Rotshchild membuka pejabatnya di Kuala Lumpur.
Ketibaan raksasa konspirasi di Malaysia ini adalah kesinambungan dari pengumuman Perdana Menteri Malaysia yang memberi kebenaran kepada agenRothschild iaitu Goldman Sachs Bank untuk membuka pejabatnya di Kuala Lumpur buat pertama kali.

Read more...

Goldman Sachs dan Rothschild

im_coming
Sesuatu yang perlu diketahui oleh ahli ekonomi Malaysia ialah penyebab kejatuhan ekonomi Greece baru-baru ini adalah berpunca dari Goldman Sachs. Apakah Malaysia mahu perkara itu terjadi di negara ini?
Goldman Sachs memang sangat berpengaruh dalam penguasaan keputusan-keputusan ekonomi peringkat kerajaan. Mereka mampu membuli pelabur dan bank-bank tempatan mengikut dasar-dasar zionis mereka tanpa sebarang ancaman.

Read more...

Amalan-amalan ibadat haji


KEHIDUPAN berilmu merupakan tonggak kepada sistem dan asas penting yang didambakan oleh setiap peribadi muslim di zaman moden ini. Penghayatan terhadap ilmu semestinya diabadikan di dalam setiap gerak-geri dan tingkah lakunya sepanjang masa. Ia bermula dari ibadah solat, berzakat, berpuasa, sehinggalah bernikah kahwin, bermuamalat, bermasyarakat, bekerja dan sebagainya.
Antara tuntutan ilmu yang menjadi kewajipan bagi mereka yang berkenaan adalah mengetahui atur cara ibadah haji yang merupakan rukun kelima Islam.

Read more...

Sunnatullah

Diantara sunnah Allah, dunia ini tidak pernah vacuum dari pada kuasa. Bila ada kuasa, maka ada pemimpin, ada pengikut, ada pemerintah, ada rakyat. Bahkan sudah menjadi ketentuan Allah yang mana kuasa di dunia ini tidak boleh vacum. Kalau kita baca sejarah, sejak zaman primitive, tidak lepas dari adanya pemimpin, adanya pengikut, adanya ketua, ada rakyat, ada yang menguasai, ada yang dikuasai. Hal ini terjadi walaupun di kalangan orang yang tidak bertamadun, ada yang berkuasa ada yang kena kuasa. Begitulah sunnah Tuhan. Allah masukkan dalam hati manusia sebagai fitrah semula jadi manusia.

Read more...

Hikmah khatan @ Bersunat

KHATAN semakin menjadi amalan bagi masyarakat berbilang bangsa.Malah, pada kini dianggarkan sepertiga lelaki di seluruh duniaberkhatan sama ada disebabkan anjuran agama seperti Islam dan Yahudi,mahupun kerana faktor kesihatan.


Dalam Islam, khatan atau khitanadalah perkara khilafiyah dibincangkan dalam semua mazhab, namunmenurut pendapat sahih dalam Mazhab Syafie, ia wajib ke atas lelaki danperempuan. Demikian juga pendapat kebanyakan ulama silam.

Read more...

Bakar Al-Quran : Propaganda Illuminati Terhadap Islam

ground_zero
Dalam keadaan yang sangat terdesak tetapi sangat terahsia perancangannya,Illuminati sekali lagi cuba menjalankan program teater desperado bagi merealisasikan matlamat ‘lain’.
Situasi isu Hari Membakar Al-Quran tidak lebih kepada suatu usaha terancang untuk mempromosikan bakat kepimpinan seorang pemimpin Islam tajaan Illuminati. Dalam erti kata lain, suasana tegang ini dicetuskan untuk memberi populariti kepada seorang hero palsu umat Islam.

Read more...

Projek Nyamuk GM: Persoalan Kemanusiaan (Bahagian 2)

Apabila meneliti semula Projek Nyamuk GM ini, maka didapati beberapa isu boleh dipertikaikan terhadap tindakan-tindakan IMR. Antaranya ialah;
Pertikaian 1 : Lokasi Ujian
  1. Mengapa IMR menggunakan manusia sebenar dalam proses melaksanakan ujikaji yang belum diketahui keberhasilannya malah kabur dari segi kesan-kesan mutasi genetik bagi generasi nyamuk akan datang.Tujuan murni mengurangkan kesan denggi amat dialu-alukan tetapi menggunakan populasi pendudukan sihat sebagai bahan ujian seolah-olah menjadikan mereka tikus eksperimen.

Read more...

Anda Berani ? Cubalah Buat ???


Manusia oh manusia
pemanjat2 curam di DUNIA

Read more...

Hudud dan Qisas Dalam Islam Yang Pemimpin Kita Tolak ???


Falsafah Perlaksanaan Hukum Hudud Dalam Masyarakat
MUKADDIMAH
Saya ingin turut memperkatakan tentang persoalan yg mencabar ini.Walaupun selama ini saya kelihatan dingin terhadap persoalan HUDUD dan QISAS itu, namun selaku umat Islam yg bercita-cita memperjuangkan hukum-hakam ALLAH secara lengkap, saya sebenarnya mempunyai pandangan tersendiri tentang bagaimana mungkin hukum ini dapat dilaksanakan.
Diam tidak bermakna tidak mahu dan tidak tahu. Membisingkan sesuatu kalau bukan pada tempatnya, tidak juga akan membawa hasil yg baik.
Selama ini saya membisu terhadap persoalan ini ialah kerana pada saya, untuk melaksanakan nahi mungkar agar manusia jadi baik, hudud bukanlah langkah pertamanya.

Read more...

Simbol Hebrew Pada Microsoft Office

pwe
Dewasa ini semakin ramai yang berkemahiran menghubungkaitkan sesuatu simbol, objek, pernyataan dan tingkah laku dengan secret societies, Illuminati, Freemason, Kabbalah dan sebagainya.
Tidak kurang juga dengan Darren Garnick yang berjaya menimbulkan teori penting dalam membantu menambahkan maklumat-maklumat konspirasi. Garnick bukan seorang blogger conspiracy theorist dan blognya tidak mengkhusus hal-hal konspirasi walaupun dia agak terkenal dari sudut penerbitan media.

Read more...

Tasawwur Islam Bukan Tasawuf

0art_alalsacienne_542731857
Dewasa ini kita amat bersyukur semakin ramai golongan belia khususnya remaja tanpa mengira jantina sudah mula membuka minda mereka ke arah isu-isu konspirasi. Walaupun kebanyakan hujah adalah berasaskan teori dan tanggapan rawak tetapi kecenderungan mencari maklumat dan menyelitkan serba sedikit artikel konspirasi di dalam blog peribadi amat membanggakan.
Namun begitu, di dalam keterujaan mendalami isu-isu konspirasi ada juga yang terpengaruh dengan putar belit konspirasi barat yang sering memandang serong kepada syariat Islam khususnya golongan ulama.

Read more...

Palestin Mula Diserang

gaza
Dalam kesibukan pihak Hamas dan Israel cuba mewujudkan usaha mengembalikan semula perbincangan perjanjian damai, Palestin telah diserang dengan dua roket jet pejuang Israel pagi ini.
Serangan itu dilihat cuba dihalakan kepada terowong penyeludupan barang yang dibina oleh Hamas yang berada di antara sempadan Mesir dan Palestin. Serangan yang dilakukan juga tidak mendatangkan sebarang kemalangan jiwa di kawasan tersebut.

Read more...

Misi Kemanusiaan Gaza: Komando Israel Calon Terima Anugerah

flotilla_attacked
The Times Online melaporkan bahawa komando Israel yang menyerang hendap kapal misi bantuan kepunyaan Freedom Flotilla telah disenaraikan sebagai antara calon pilihan penerima anugerah khas dari Kerajaan Israel iaitu Medal of Valor.
Serangan yang menyebabkan 9 orang aktivis meninggal dunia itu mendapat perhatian dunia dan ia dikecam dari pelbagai media serta masyarakat.

Read more...

Siapa Dua Golongan Penghuni Neraka?

Sabda Nabi S.A.W. yang bermaksud : "Ada dua golongan yang bakal menjadi penghuni neraka iaitu pertama golongan penguasa yang mempunyai cemati-cemati bagaikan ekor lembu yang digunakan untuk memukul orang.Ini bermaksud, penguasa yang zalim. Kedua, perempuan yang hanya berpakaiaan tetapi sebenarnya dianggap bertelanjang iaitu membogel, berlenggang-lenggok sewaktu berjalan dengan menghayun bahu.Kepala (sanggul) mereka bagaikan bonggol unta yang senget. Kedua-dua golongan ini tidaklah akan masuk syurga dan tidaklah akan cium bau wanginya dan sesungguhnya kesemerbakan bau syurga itu sudah tercium dari perjalanan sekian dan sekian (amat jauh terhidunya)".

Read more...

IBNU al-Tabari - Sejarawan Islam

IBNU al-Tabari ialah sejarawan dan ahli tafsir terkemuka kelahiran Tabaristan (Iran). Nama lengkapnya ialah Abu Jaafar Muhammad bin Jarir al-Tabari. Namun beliau terkenal dengan nama al-Tabari atau Ibnu Jarir al-Tabari.

Beliau dilahirkan pada 225 H/839 M di Amul, Tabaristan (Iran). Daerah itu merupakan tempat berkembangnya kebudayaan Islam. Namun beliau lebih banyak menghabiskan waktunya di Baghdad. Di sana, beliau pernah dipilih menjadi hakim tetapi menolaknya.

Beliau juga diminta menjadi hakim yang menangani kezaliman para pegawai, namun beliau tetap menolaknya. Ketika berusia 85 tahun, beliau meninggal dunia di Baghdad pada 310 H/923 M. Kitab tafsirnya yang paling terkenal adalah Jami ‘al-Bayan fi Tafsir al-Quran atau Tafsir al-Tabari.

Read more...

Gigitan Ular Berbisa

Betul ke ini kerana gigitan ular? Siapa pernah kena? Tapi dalam gambar ni, kesannya sangat cepat. Akhirnya dipotong juga jari beliau ini kerana takut merebak sampai ke tangan. Tak pasal-pasal je hilang jari, maka dengan itu kepada ibu bapa diluar sana. Jagalah anak anda dirumah, kalau tidak mereka akan dimasukkan dalam Kari Ngeri.
di%2Bgigit%2Bular%2Bby%2Bkari ngeri.com%2B01 Gigitan Ular Berbisa

Read more...

Mengapa Yahudi Bijak?Setelah berada 3 tahun di Israel kerana menjalani housemanship
dibeberapa hospital disana, ada beberapa perkara yang menarik dapat
saya perhatikan untuk dijadikan tesis ini, iaitu "Mengapa Yahudi
Bijak?". Memang tidak dapat dinafikan ramai cendikiawan berbangsa
Yahudi, dari segala bidang, Engineering, musik, saintis dan yang
paling hebat ialah bidang perniagaan, dimana ia memang paling
tersohor. Hampir 70% perniagaan di dunia dikuasai oleh kaum Yahudi,
dari kosmetik, pakaian, pemakanan, senjata, perhotelan, perfileman
diHollywood dan sebagainya.

Read more...

10 kelebihan ilmu berbanding harta

1. Ilmu lebih baik daripada harta kerana ilmu adalah pusaka nabi-nabi, manakala harta adalah pusaka Qarun dan Firaun.

2.Ilmu lebih baik daripada harta kerana ilmu memelihara kamu, tetapi kamu pula yang memelihara harta.

3.Ilmu lebih baik daripada harta kerana orang yang berilmu ramai taulannya dan sebaliknya orang yang berharta ramai seterunya.

4.Ilmu lebih baik daripada harta kerana ilmu apabila dinafkahkan akan bertambah, tetapi harta pula apabila dinafkahkan akan berkurangan.

Read more...

Produk Gula-Gula Clorets ada Lambang Salib

Agenda tersembunyi musuh Islam sudah menular pada produk makanan pulak.. Dalam diam2 rupanya Clorets ini adalah produk untuk menyebarkan agama mereka dikalangan kafir... Tak kan ini satu kebetulan saja...Bentuk salibnya memang jelas nampak selepas membuka lapisan bawah gula-gula Clorets ini... Kita orang Islam harus boikot daripada membeli gulu-gulaClorets ini..

Read more...

(Gambar) Ikan Buaya

Akhirnya temui juga sedara buaya iaitu Ikan Buaya...

Ikan Buaya ni di bahagian depan mukanya seperti buaya manakala bahagian badannya pulak berbentuk badan ikan..

Itu sebab kot di panggil Ikan Buaya...Mesti ganas punya sebab giginya pun macam gigi buaya...hehe

Read more...

Agenda Rahsia Dalam Twitter

tweet_conspiracy
Temuramah antara stesen TV Fox News (Amerika) dengan Dr. Keith Ablowmembuktikan bahawa Illuminati mempunyai agenda tersembunyi yang tidak disedari oleh masyarakat dalam teknologi Twitter.
Agenda tersembunyi Illuminati ialah mereka cuba menjadikan Twitter sebagai alat perantara untuk mengenal pasti dan menganalisis keadaan ‘mood’ masyarakat Amerika mengikut waktu. Mereka juga cuba melihat ‘mood’ manakah yang mengambil tempoh masa yang paling panjang dalam 24 jam.

Read more...

Projek Nyamuk GM : Rakyat Malaysia Jadi Bahan Ujian (Bahagian 1)

gm23
Baru-baru ini, akhbar utama Iran iaitu Tehran Times telah melaporkan bahawa Malaysia akan menjalankan pre-test bagi menghalang penyakit denggi dari merebak.
Ujian awal ini dilakukan dengan cara melepaskan 2,000 hingga 3,000 nyamuk jantan berstatus GM (Genetically Modified) dengan tujuan dapat mengatasi potensi nyamuk aedes betina yang membawa virus denggi.

Read more...

Al-Quran tidak terbakar

Subhanallah,

sekadar renungan bersama...

Allah melindungi kalamnya dalam kebakaran walau kereta hangus..

Read more...
©2009 .:: Makalah Ilmu ::.. Hakcipta Ada Yang Terpelihara.
Diterbitkan Oleh : Amirul Amin. | Pengurusan Oleh : Malaysia Terjah. | Pautan Luaran Oleh : Afiqah Network Link.
PENAFIAN : Ini adalah laman Web ATAU Blog sokongan untuk tujuan PROMOSI ATAU SUMBANGAN sahaja.
Tiada kaitan dengan : Laman Web ATAU Blog Syarikat ATAU Agensi ATAU Individu ATAU Organisasi yang disertai.
Tiada mana-mana bahagian portal ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan
bagi tujuan komersil dalam apa bentuk sekalipun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada
Malaysia Terjah.