Followers

(Gambar) Kaedah Khatan Anak Perempuan

Friday, May 27, 2011

Berkhatan dikalangan lelaki tidak asing lagi bagi masyarakat kita bila umur lelaki itu menjangkau 7 tahun..

Sebaliknya bagi khatan bagi perempuan pulak lain pulak..Sejak lahir terus di khatankandan sudah mengikut tradisi orang melayu khatan bayi perempuan setelah melahir bayi perempuan itu..

Read more...

(Gambar) Tragedi Perang Saudara di Kalimantan Tengah Tahun 2001

Rusuhan etnik ini berlaku antara puak Madura dan puak Dayak..Peristiwa ini berlaku sekitar Februari 2001 ini mengakibatkan kerajaan mengistiharkan darurat di Kalimantan Tengah..

Berikutan rusuhan etnik itu sebanyak 383 rakyat terkorban manakala 38 lagi cedera..
selain itu,793 buah rumah kediaman hangus terbakar dan selebihnya 48 buah lagi rosak kerana dirosakan ketika perang saudara tersebut..

Read more...

Kemalangan Lori Dan Kereta

18/10/2010 – Lima orang mati dalam kemalangan yang melibatkan 3 kenderaan pada pagi Isnin di BR-116, pintu masuk ke bandar Bahia Lamarao (150 km dari Salvador).

Saksi mengatakan bahawa kereta itu masuk di bawah lori dan berguling-guling sehingga ada mangsa yang putus dua. Ketika itu beliau masih hidup dan terus dibawa ke hospital Feira de Santana. Manakala pemandu lori hanya cedera ringan luka-luka biasa.

Read more...

Secret Recipe Ada DNA Babi..


Kek dan Roti pula, lepas ini apa lagi dapat tahu... Kadang-kadang aku memang semacam tak paham, rasanya dah hampir semua makanan kat Malaysia ini dah tak selamat dah! kata jer Malaysia ini negara islam? tapi persekitaran? kedai-kedai makan pun banyak yang was-was! Sikit-sikit buat makanan mesti nak masuk inzim babi ker? DNA babi ker! macam wajib letak pulak dah! 

Read more...

Tanda-Tanda Hari Kiamat


Tanda-tanda kiamat adalah alamat kiamat yang menunjukkan akan terjadinya kiamat tersebut. Dan tanda-tanda kiamat ada dua: tanda-tanda kiamat besar dan tanda-tanda kiamat kecil.

Tanda kiamat kecil adalah tanda yang datang sebelum kiamat dengan waktu yang relatif lama, dan kejadiannya biasa, seperti dicabutnya ilmu, dominannya kebodohan, minum khamr, berlomba-lomba dalam membangun, dan lain-lain. Terkadang sebagiannya muncul menyertai tanda kiamat besar atau bahkan sesudahnya.

Read more...

Binatang yang dijadikan perisik tentera

8 Binatang Yang Pernah Melakukan Tugas James Bond
Seekor burung pemakan bangkai baru-baru ini "ditangkap" di Arab Saudi, dituduh sebagai perisik untuk agen asing Mossad Israel inteligen. Meskipun mungkin nampak seperti kejadian biasa, burung nasar ini hanyalah salah satu dari banyak binatang yang telah dituduh sebagai perisik.
Dari serangga sehingga ke tupai, binatang telah dituduh berbagai bentuk penyamar selama bertahun-tahun. Seiring perkembangan teknologi, nampaknya kecenderungan ini akan terus meningkat.

Read more...

Besi Tembus Badan

Tidak banyak info dan gambar tentang ini. Apa yang ada, beliau ini jatuh dari bumbung rumahnya dan tercucuk sebuah pagar besi yang dah lama terbiar dan sudah rosak dah pun. Tapi beliau masih hidup dan paling malangnya beliau pakai kerusi roda seumur hidup. Di sebabkan buah pinggang nya dan organ yang terdekat pinggang kanan nya telah rosak. Kemungkinan kaki beliau lumpuh (urat putus).
tembus%2Bbatang%2Bbesi Besi Tembus Badan

Read more...

Anda tidur berdengkur, baca 10 fakta tentang berdengkur

Apakah anda salah seorang yang suka berdengkur?? atau anda mempunyai pasangan atau keluarga yang suka berdengkur??


1. Satu dari lima penduduk dunia berdengkur. -Dianggarkan lebih dari satu milion orang di seluruh dunia berdengkur semasa tidur kerana pelbagai sebab.


2. Lelaki lebih banyak berdengkur. - Lebih banyak lelaki yang berdengkur dibandingkan wanita, perbandingannya adalah 80% laki-laki dan 20% perempuan.

Read more...

Hari Kiamat


Hari Kiamat merupakan hari yang digambarkan sebagai musnahnya seluruh alam dan bumi dan kebangkitan semula. Kiamat berasal dari perkataan bahasa Arab iaitu قيام yang bermaksud bangkit atau bangun. Ia merupakan satu kepercayaan dalam agama Ibrahim, termasuk Yahudi, Kristian dan Islam.

Nama-nama hari kiamat dalam Islam. Nama-nama tersebut disebut dalam al-Quran:

Read more...
©2009 .:: Makalah Ilmu ::.. Hakcipta Ada Yang Terpelihara.
Diterbitkan Oleh : Amirul Amin. | Pengurusan Oleh : Malaysia Terjah. | Pautan Luaran Oleh : Afiqah Network Link.
PENAFIAN : Ini adalah laman Web ATAU Blog sokongan untuk tujuan PROMOSI ATAU SUMBANGAN sahaja.
Tiada kaitan dengan : Laman Web ATAU Blog Syarikat ATAU Agensi ATAU Individu ATAU Organisasi yang disertai.
Tiada mana-mana bahagian portal ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan
bagi tujuan komersil dalam apa bentuk sekalipun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada
Malaysia Terjah.