Followers

Pengasas Aplikasi Popular Tweetdeck

Tuesday, August 23, 2011

Ini ialah Iain Dodsworth (36) pereka aplikasi Tweetdeck yang sangat popular dikalangan tahi twitter seperti aku. Sehingga kini aplikasi desktop dan telefon bimbit Tweetedeck sudah dimuat turun sebanyak 20 juta kali. Iain mula mendapat idea untuk tweetdeck kerana tidak suka dengan antaramuka Twitter yang tidak mesra pengguna di laman web. Tiga tahun yang lalu beliau membenarkan muat turun tweetdeck secara percuma. Beliau enggan mengenakan bayaran untuk aplikasi ini kerana he is just an awesome guy who likes doing shit for free. Paling mengejutkan Iain sebenarnya seorang computer programmer menganggur ketika dia mendapat idea untuk tweetdeck. Syarikat beliau hanya untuk GBP 10 ribu tahun lalu kerana keengganan bapa beranak dua ini untuk mengenakan bayaran ataupun meletakkan iklan.


Read more...

Sudahkah Anda Bersedia Untuk Berkahwin


Anda mungkin telah bertemu dengan pasangan yang anda cintai. Tetapi masalahnya anda masih belum punya keyakinan untuk mengakhiri hubungan percintaan itu ke jinjang pelamin. Ada perasaan ragu-ragu untuk melangkah ke alam rumah tangga yang penuh dengan tanggungjawab dan pelbagai dugaan.

Read more...

Jodoh : Berkahwin Kerana Agamanya


Memang bila ada yang membaca artikel saya, ramai sahaja yang 'mengomen'. "Ustaz ni asyik cerita pasal kahwin je.. Dah tak lama nih..". Ada juga yang melihat perbincangan topik ini sekadar perbincangan suka-suka, sedangkan perbincangan yang tidak jelas dalam isu inilah yang merosakkan remaja-remaja baik (kalau dah jahat, apatah lagi...)

Read more...
©2009 .:: Makalah Ilmu ::.. Hakcipta Ada Yang Terpelihara.
Diterbitkan Oleh : Amirul Amin. | Pengurusan Oleh : Malaysia Terjah. | Pautan Luaran Oleh : Afiqah Network Link.
PENAFIAN : Ini adalah laman Web ATAU Blog sokongan untuk tujuan PROMOSI ATAU SUMBANGAN sahaja.
Tiada kaitan dengan : Laman Web ATAU Blog Syarikat ATAU Agensi ATAU Individu ATAU Organisasi yang disertai.
Tiada mana-mana bahagian portal ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan
bagi tujuan komersil dalam apa bentuk sekalipun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada
Malaysia Terjah.