Followers

Solat dari kajian Saintis

Tuesday, March 29, 2011

KAJIAN saintifik tiga pensyarah Universiti Malaya membuktikan solat yangdiwajibkan kepada umat Islam setiap hari, bukan hanya amalan kerohaniantetapi terbukti mempunyai hikmah tersirat terhadap fizikal dan mentalterutama meningkatkan tahap kesihatan manusia.


]SOLAT sebagai rukun Islam yang wajib dilakukan setiap umat Islam sudah banyak dikaji dari sudut kerohanian.

Read more...

Peringatan Buat Isteri

1. Memperkecil suami dihadapan orang lainantara sedar dan tidak walaupun ianya benar ie. "hubby i tu kan kan ..memancing ikan pun dia tak tau.. bla bla bla "


2.Menganggu suami dengan menelefon dia terlampau selalu sangat dan selaludimasa yang salah. ie. "hello abang ada meeting ker tu, sorry la cumanak cakap..malam nih kita goreng taugeh dan tauhu cicah sos toamto jer..ok tak "

Read more...

Sejarah Kezaliman Pemerintah Mesir: Anwar Sadat

Mutakhir ini banyak peristiwa yang berlaku dalam negara kita menampakkan tanda-tanda yang Islam sedang menghadapi cabaran hebat.

Bukan setakat di Malaysia, malah di seluruh dunia. Di awal abad ke 21 ini, Islam bukan setakat menghadapi tentangan dari pihak musuh Yahudi dan Nasrani saja, malah ditentang dan dibenci oleh para pemerintah yang beragama Islam sendiri.

Lihat saja bagaimana tergamaknya Presiden Mesir Hosni Mubarak membina tembok besi antara sempadan Mesir - Gaza, Palestine.

Read more...

Hukum bertepuk tangan, bersorak dan bersiul

Mungkin ada dikalangan dari kita semua kurang mengetahui apakah hukum sebenar bertepuk tangan, bersorak dan bersiul. Adakah ianya haram secara total tanpa ada keharusannya. Maka disini saya tampilkan pendapat salah seorang ulamak tersohor pada zaman sekarang, x lain dan x bukan adalahSyaikh Dr Yusuf Al Qaradhawi . Moga sama-sama kita mendapat manfaat daripada artikel ini.  

Read more...
©2009 .:: Makalah Ilmu ::.. Hakcipta Ada Yang Terpelihara.
Diterbitkan Oleh : Amirul Amin. | Pengurusan Oleh : Malaysia Terjah. | Pautan Luaran Oleh : Afiqah Network Link.
PENAFIAN : Ini adalah laman Web ATAU Blog sokongan untuk tujuan PROMOSI ATAU SUMBANGAN sahaja.
Tiada kaitan dengan : Laman Web ATAU Blog Syarikat ATAU Agensi ATAU Individu ATAU Organisasi yang disertai.
Tiada mana-mana bahagian portal ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan
bagi tujuan komersil dalam apa bentuk sekalipun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada
Malaysia Terjah.