Followers

Panduan : Mengatasi Putus Cinta

Thursday, December 23, 2010

1. Kembali kepada-Nya – Banyakkan beribadah termasuk melakukan amalan sunat. Luangkanlah lebih masa dengan-Nya.

2. Sentiasa ingat jodoh itu ketentuan Allah - anggap semua yang berlaku adalah ujian daripada Allah dan ada hikmah disebaliknya. Sesungguhnya Allah tidak menurunkan ujian jika hamba-Nya tidak mampu untuk menanggungnya. Bersabarlah.

Read more...

Membuat Pasangan Garang di Ranjang

iustsex3
Aktifitas sex setelah beberapa tahun perkawinan, biasanya hanya sekedar menjadi rutinitas bagi pasangan suami istri. Bahkan tidak jarang--terutama dari pihak pasangan wanita (istri) tidak lagi menganggap sex sebagai sesuatu yang indah dan menyenangkan. Sex hanya sekedar menjadi kewajiban.

Pernah suatu kali seorang perempuan mengungkapkan kekhawatirannya tentang sikapnya yang 'dingin' di atas ranjang. "Apa mungkin aku sudah firgid ya jeng ..??Sekarang aku melayani suami hanya dengan tujuan menjalankan kewajibanku sebagai istri saja .. aku tak lagi bisa menikmati sex. Bahkan tak jarang aku tertidur sewaktu suami masih melakukan pemanasan ...,"pengakuan salah seorang ibu kepada teman wanitanya yang lain dalam sebuah kesepatan dialog 'ngrasani' kehidupan ranjang mereka.

Read more...

Rahsia Dahi & Personaliti

“Hai..pantang tengok yang berdahi licin sikit. Mulalah nak ‘test power!’” Tentu kamu cukup ‘familiar’ dengan kata-kata seperti di atas tu ? Selalunya orang mengaitkan ‘dahi licin’ dengan perempuan yang cantik dan menawan. Itu sekadar ungkapan saja kan? Bercakap soal dahi ini,tahukah kamu bahawa dengan memandang dahi seseorang saja sudah terungkap lagi rahsia pada diri kamu! Bahayakan..

Read more...

Forum Petua Mendapat Pasangan 06_14

Forum Petua Mendapat Pasangan
Pengerusi Majlis: Aziz Desa 
Panel 1: Dato' Dr Mashitah Ibrahim 
Panel 2: Dato' Dr Mohd Fadzilah Kamsah

Read more...
©2009 .:: Makalah Ilmu ::.. Hakcipta Ada Yang Terpelihara.
Diterbitkan Oleh : Amirul Amin. | Pengurusan Oleh : Malaysia Terjah. | Pautan Luaran Oleh : Afiqah Network Link.
PENAFIAN : Ini adalah laman Web ATAU Blog sokongan untuk tujuan PROMOSI ATAU SUMBANGAN sahaja.
Tiada kaitan dengan : Laman Web ATAU Blog Syarikat ATAU Agensi ATAU Individu ATAU Organisasi yang disertai.
Tiada mana-mana bahagian portal ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan
bagi tujuan komersil dalam apa bentuk sekalipun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada
Malaysia Terjah.