Followers

Upgrade boyfriend 5.0 to husband 1.0 - pentium8 version

Monday, May 30, 2011

Dear IT Support,

Last year I upgraded from Boyfriend 5.0 to Husband 1.0 and noticed a slow down in the overall performance, particularly in the flower and jewellery applications that had operated flawlessly under Boyfriend 5.0.

Read more...

Hukum Menjilat Kemaluan Isteri

Allah s.w.t menciptakan tubuh manusia dengan fungsi masing-masing. Justeru Islam melarang dari mendatangi isteri dari ‘duburnya’ dan juga semasa haid atau nifas, kesemua pengharaman ini mempunyai dalil dan nas yang khusus. Namun isu ‘oral seks’ tidak mempunyai dalil khusus yang melarang, ini menyebabkan berlakunya perbezaan pendapat di kalangan ulama Islam.
Ulama sepakat bahawa jika sekadar menyentuh atau menggosok kemaluan suami dan isteri tanpa ‘oral seks’, adalah dibenarkan menurut para ulama Islam kerana ia tergolong dalam bentuk aktiviti menaikkan syahwat antara suami isteri yang diharuskan.

Read more...

Fakta PercintaanStorge (Kawan Karib)
Berasal daripada perkataan Greek yang bermaksud ketenangan dan cinta yang penuh dengan kasih sayang. Cinta itu timbul dan berkembang secara perlahan-lahan daripada perhubungan karib yang lama. Selalunya, pasangan Storge mempunyai minat dan keinginan yang sama.

Read more...

Fakta Mengapa Wanita Lebih Cepat Tua Dari Lelaki

Wanita rajin memakai pelembab untuk menahan kulit keriput terlalu awal. Tapi kulit wanita masih juga lebih cepat terlihat tua berbanding lelaki padahal lelaki jarang memakai pelembab.
Sebelumnya penyelidik sudah menduga hal ini sejak lama, namun kajian ini menunjukkan bukti yang lebih saintifik. Dalam Aesthetic Surgery Journal, Dr Foad nahai, seorang ahli bedah di Atlanta mengatakan bahawa kulit lelaki tidak bertambah tua secepat kulit wanita.

Read more...

Niat Bertaubat, Khamar Berubah Menjadi Madu

Pada suatu hari, Umar Al-Khatab sedang berjalan-jalan di lorong-lorong dalam kota Madinah. Diujung simpang jalan beliau bertemu dengan pemuda yang membawa kendi. Pemuda itu menyembunyikan kendi itu di dalam kain sarung yang diselimutkan di belakangnya. Timbul prasangka di hati Umar Al-Khatab apabila terlihat keadaan itu, lantas bertanya, “Apa yang engkau bawa itu?” Kerana panik sebab takut dimarahi Umar yang terkenal dengan ketegasan, pemuda itu menjawab dengan terketar-ketar yaitu benda yang dibawanya ialah madu. Walaupun benda itu ialah khamar.

Read more...

Inilah Katak Terbesar Di Dunia

Read more...

Panduan mengenal gadis tiada DARA!

Walaupun tajuk entri ini nampakm“ganas” namun bacalah..saya tidak mempunyai niat apa-apa. Anggaplah satu perkongsian ilmu dan pandanglah dari aspek positif..Satu kupasan yang mendalam!
Sesungguhnya ALLAH memelhara wanita suci itu dengan tubuh yang indah untuk dipersembahkan pada yang selayaknya iaitu suaminya!

Read more...

10 Kejadian Aneh Yang Menimpa Manusia Mengejutkan Dunia

Ini adalah kejadian aneh yang menimpa manusia-manusia di Asia.  Perkaran ini menggemparkan kerana mendapat liputan luas dari media massa internasional. Meskipun sebenarnya bukan hanya 10 ini sahaja yang aneh, tapi Asia memiliki banyak lagi kejadian aneh, baik mengenai  alam atau pun manusia,  hanya tidak diperkatakan secara meluas. Berikut 10 kes  manusia aneh di Asia.
1.      The Horny Grandma [CHINA]
Granny Zhao – nama panggilannya dulu – adalah seorang wanita tua dari Zhanjiang yang menjadi terkenal karena tumbuh ‘tanduk’ di dahinya. Menurut keluarganya, tanduk itu muncul sekitar 3 tahun yang lalu, sebelumnya dalah tahi lalat kecil biasa, namun entah kenapa lalu berubah menjadi ganas dan terus membesar. Awalnya dibiarkan, namun tumbuh menjadi tidak terkendali bahkan kini menjadi sangat menggangu pandangannya. “Saya menjadi tidak nyaman karena telah menghalangi pandangan saya,” kata nenek Zhao.

Read more...

Rahsia Mengenal Kegadisan

Sebenarnya, melalui tapak tangan kita boleh membuat penelitian berbagai aspek tentang perangai atau sikap seseorang itu sama ada lelaki atau perempuan. Melalui tapak tangan juga kita boleh merenung masa lampaunya dan apakah yang tersirat dihatinya. Sentuhan ini disebut sentuhan antara hati ke hati.

Read more...

Lembu Terkecil Di dunia


GAMBAR yang disiarkan Guinness World Records menunjukkan lembu
terkecil dunia, Swallow (kanan) bersama dengan seekor lembu jantan.
Seekor lembu kerdil yang meminati muzik kontemporari dinamakan sebagai lembu terkecil di dunia oleh Guinness World Records, lapor sebuah akhbar semalam.

Read more...

Haiwan Mirip Lembu Bertanduk Dua Ditemui


GAMBAR menunjukkan haiwan mirip lembu tetapi mempunyai dua tanduk di kepala yang ditangkap di wilayah Bolikhamxay, Laos pada Ogos lalu.
Seekor haiwan mirip lembu yang mempunyai dua tanduk di bahagian kepala telah dilihat buat pertama kali dalam tempoh lebih sedekad selepas ia ditangkap oleh penduduk kampung di wilayah Bolikhamxay, Laos, lapor sebuah akhbar semalam.

Read more...

Populasi Ummat Muhammad Beragama Islam


Tahukan anda bahawa terdapat 1.8 Billion Orang Islam di dunia ini. Ramai kan?. Sebuah penyelidikan telah dilakukan oleh Pew Research Centre's Forum on Religion and Public Life. Dari penyelidikan 3 tahun ini mereka menganggarkan bahawa terdapat 1.8 billion umat islam di dunia ini. Dari penyelidikan ini mereka menyatakan banyak orang Islam yang bukan Arab dari yang Arab. Berikut beberapa lagi maklumat kajian tersebut

Read more...

10 Serangga Kelihatan Seperti Alien


Read more...

Masjid Bergerak Sejauh 4000 Km

Sebuah masjid kecil bergerak tiba di kawasan Artik untuk memenuhi keperluan penduduk Islam yang semakin ramai di bahagian paling utara Kanada selepas diangkut sejauh 4,000 kilometer mengikut jalan darat dan sungai.

Read more...

Aneh, Anjing Melahirkan Bayi !!!

Proses tranfomasi rupa terjadi pada bayi anjing dibawah ini, entah di sebab oleh apa. Tapi  mungkin si anjing yang sebelumnya telah ‘disetubuhi’ oleh manusia, dan sperma manusia tadi kemudian bercampur dengan sel telur si anjing betina itu. Dalam dunia psikologi, memang diketahui ada orang yang punya kelainan sexual, kesukaannya menyetubuhi binatang.

Read more...

Keajaiban Nombor Di Dalam Al-Quran

Ajaib tetapi benar! Lihatlah sebahagian daripada hasil kajian seorang cendekiawan Islam terhadap kandungan Al-Quran. Didapati banyak perkara telah disentuh dan telah dibuat kajian oleh manusia seperti nombor, astronomi, angkasa lepas, perubatan, geologi, kejuruteraan, minda dan sebagainya.Bilangan tentang perkara yang disebutkan di dalam Al-Quran:

Read more...

Kemalangan Terkeluar Otak

Read more...

Ngeri….Di Bunuh Kejam

Read more...

Cara Pasang Anting Anting Dimata (8 Gambar)

Read more...

25 sebab suami ‘mental’ !!!!

1. Memperkecil suami dihadapan orang lain antara sedar dan tidak walaupun ianya benar ie. “Hubby I tu kan kan ..memancing ikan pun dia tak tau.. bla bla bla”

2. Menganggu suami dengan menelefon dia terlampau selalu sangat dan selalu dimasa yang salah. ie. “Hello abang ada meeting ker tu, sorry la cuma nak cakap..malam nih kita goreng taugeh dan tauhu cicah sos toamto jer..ok tak”

Read more...

Tips Lupakan Si Dia

Biasa la bila bercinta semuanya indah… Memang tak dapat lupakan si Dia. Makan ingatkan si Dia, tidur ingatkan si Dia, mandi ingatkan si Dia… Boleh kata dalam apa jua hal pun memang teringatkan si Dia la.
Tapi masalahnya bila dah putus cinta pun masih ingatkan si Dia. Susah nih… Jadi di sini ada sedikit tips kepada sesiapa yang ingin lupakan si Dia kamu.

Read more...

Betul Ker...?!!!!

Sebelum Tido:
6 minggu: selamat tido sayaaang, mimpi indah2 ya, mmmuach.
6 bulan: tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun : Sana sikit lah... tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:
6 minggu: tak apa, u  masuk ler dulu, i tak kisaaahhhh
6 bulan: masih lama lagi ke nih?
6 tahun: brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah
gunung ledang sana!!

Read more...
©2009 .:: Makalah Ilmu ::.. Hakcipta Ada Yang Terpelihara.
Diterbitkan Oleh : Amirul Amin. | Pengurusan Oleh : Malaysia Terjah. | Pautan Luaran Oleh : Afiqah Network Link.
PENAFIAN : Ini adalah laman Web ATAU Blog sokongan untuk tujuan PROMOSI ATAU SUMBANGAN sahaja.
Tiada kaitan dengan : Laman Web ATAU Blog Syarikat ATAU Agensi ATAU Individu ATAU Organisasi yang disertai.
Tiada mana-mana bahagian portal ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan
bagi tujuan komersil dalam apa bentuk sekalipun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada
Malaysia Terjah.