Followers

Bekerja Untuk Dunia vs Bekerja Untuk Akhirat

Sunday, April 24, 2011

godholdingworld1. Mana lebih berat, sembahyang Subuh dua rakaat sekadar 20 minit hingga 30 minit, berbanding kerja lapan jam sehari kerana mencari duit. Adakalanya kerja buruh, betapa susah. Namun ada umat Islam tidak sanggup sembahyang Subuh sekadar 20 hingga 30 minit tapi tidak jemu-jemu bekerja satu hari lapan jam kerana mencari duit.
2. Mana lebih berat, menolong kawan kerana Allah Taala mungkin sekadar satu dua jam dibandingkanwalkathon berjam-jam, kadang-kadang terpaksa naik bukit, menyeberang sungai, menurun lurah kerana nama dan glamour. Susah lagi walkathon tapi mudah sahaja manusia boleh buat. Menolong kawan amat terasa berat.

Read more...

Seorang Tentera Hezbollah Murtad

idf04e232
Amat menyedihkan apabila mengetahui bahawa salah seorang anggota Hezbollah telah murtad dan menukar agama dari Islam kepada agama Yahudi iaitu Judais.
Tentera tersebut yang didakwa telah berpaling tadah dari Islam bukan sahaja keluar dari Hezbollah malah membantu Israel membocorkan semua rahsia-rahsia sulit ketenteraan Hezbollah. Lelaki yang menukar nama dari Ibrahim kepada Avi itu telah mengeluarkan beberapa risalah fitnah memburuk-burukkan Hezbollah.

Read more...

Bridgestone Menaja Festival Gay

gaypride
Pesta Gay yang berlangsung pada 20 Jun 2009 lepas didapati telah ditaja oleh beberapa syarikat ternama, antaranya ialah Bridgestone , iaitu syarikat tayar terkenal di seluruh dunia.
Menurut penganjur pesta gay tersebut iaitu Nashville Pride, terdapat tiga syarikat utama yang menyumbang bantuan kewangan kepada penganjuran Festival Gay Nashville, selain Bridgestone ialah syarikat perabot dan kelengkapan rumah iaitu Home Depot dan juga syarikat penerbangan di Amerika, Southwest Airlines.

Read more...

SIAPA IMAM AL-MAHDI ???


SIAPA IMAM AL-MAHDI ???

SEJAK dahulu hinggalah ke hari ini masalah siapakah sebenarnya AI-Mahdi tidak henti-henti menjadi perkara yang diperbahaskan. Akibat daripada itu, terdapat setengah golongan umat Islam yang cuba mengandaikan seseorang sebagai Al-Mahdi. Sementara setengah pihak pula (Ahlu Sunnah WaI Jamaah) tidak menetapkan seseorang sebagai Al-Mahdi, sebaliknya men­yerahkan perkara tersebut kepada urusan Allah SWT. Apa yang penting bagi kita ialah yakin akan kemunculannya sebagaimana yang dikhabarkan oleh Rasulullah SAW.

Read more...

10 Hukuman Mati Paling Ngeri Dan Kejam1)Ditanam Hidup-hidup

Hukuman ini telah digunakan kepada individu ataupun secara kelompok.Mangsa biasanya diikat dan kemudian ditempatkan dalam sebuah lubang dan ditanam. Salah satu yang paling terkenal adalah pembunuhan ketika Perang Dunia II semasa tentera Jepun menanam hidup-hidup warga sipil China.Tahukah korang berapa mangsa yang ditanam hidup-hidup ? Mengikut info,hampir 10,000 orang telah ditanam hidup2 dalam tanah!mai !..kejam siott..

Read more...

Hina Islam - 5


Read more...
©2009 .:: Makalah Ilmu ::.. Hakcipta Ada Yang Terpelihara.
Diterbitkan Oleh : Amirul Amin. | Pengurusan Oleh : Malaysia Terjah. | Pautan Luaran Oleh : Afiqah Network Link.
PENAFIAN : Ini adalah laman Web ATAU Blog sokongan untuk tujuan PROMOSI ATAU SUMBANGAN sahaja.
Tiada kaitan dengan : Laman Web ATAU Blog Syarikat ATAU Agensi ATAU Individu ATAU Organisasi yang disertai.
Tiada mana-mana bahagian portal ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan
bagi tujuan komersil dalam apa bentuk sekalipun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada
Malaysia Terjah.