Followers

Jangan Perjuangkan Islam Seperti Ideologi

Wednesday, June 8, 2011

Selama ini cara kita memperjuangkan hukum ALLAH lebih bersifat politik. Yakni mengajak orang menegakkan Islam bukan atas dasar patuh dan taat, tapi kerana kuasa atau kerana hendak membaiki masyarakat. Tidak atas dasar kenal, cinta dan takutkan Allah. Bila kita memperjuangkan Islam atas dasar kenal, cinta dan takutkan Allah, akan tercetuslah segala kebaikan dalam masyarakat tanpa dikawal oleh akta, undang-undang, polisi atau penjara. Masyarakat taat dan takut pada ALLAH. ALLAH yang pengawasannya setiap detik, di mana sahaja dan bila-bila masa sahaja, yang azab-Nya bukan saja di dunia tapi sampai ke Akhirat. Jadilah masyarakatnya, masyarakat yang baik. Kebaikan yang lahir dari hati yang rela, bukan terpaksa. Maksiat hampir-hampir tiada.

Read more...

Inilah artis MELAYU kita...Nak Dijadikan Idola Ke ???

SUMBER : MALAYSIA TERJAH


Read more...

Sirah Rasulullah SAW B1-E1 ( MOVIE )

Read more...

Must See - Makan Babi Hidup - Hidup ( VIDEO )

Read more...

Filem KONGSI 2011 ( MOVIE )

Read more...

TERJAH UMNO / BN - PEMBAZIRAN & KERUGIAN


PEMBAZIRAN dan KERUGIAN

1. Beria-ia kempen ke seluruh negara menyeru rakyat berhemah ketika berbelanja, beli barangan buatan Malaysia, amalkan sikap menabung, beli yang perlu saja dan suruh rakyat menderma untuk dana negara. Tapi dia sendiri yang membazir ratusan juta ringgit untuk mahligai di Putrajaya baginya bersemayam, jet mewah Global Express untuknya bergerak dan segala serba aneka kemewahan yang tak terfikirkan oleh rakyat jelata. Sedangkan masih ada 400,000 kakitangan awam pangkat rendah (kebanyakannya Melayu) belum punya rumah sendiri.

Read more...

Must See - Tukar Jantina - Akhir Zaman ( VIDEO )

Cerita mengenai kaum Adam bertukar jantina banyak menghias dada akhbar tempatan akhir-akhir ini sehingga menimbulkan kebimbangan masyarakat apakah ia fenomena akhir zaman?  Pelbagai risiko, kesakitan dan bahaya yang pasti dihadapi, mereka nekad dan tidak gentar membuat keputusan melakukan pembedahan menukar alat kelamin.

Read more...

Perlukah Jakim menjadi ‘halal player’?

http://rmreview.com.my/wp-content/uploads/2010/04/HOW-TO-GET-HALAL-CERTIFICATION-LOGO-SEMINAR.jpgSETIAP kali media mencanangkan isu halal di media massa berhubung produk makanan dan barangbarang gunaan, khalayak rakyat merasa risau, takut-takut mereka tersalah guna atau termakan benda- benda haram.

Sementara pihak industri merasa amat takut dan kecut perut, kalau-kalau produk mereka mengandungi campuran ramuan haram atau sijil halal mereka tidak sah.

Read more...

Siapa yang disebut Sebagai Muslim?

 Siapa yang disebut Sebagai Muslim?Seseorang dikatakan Muslimjika seluruh wujudnya beserta seluruh kemampuannya, baik jasmani maupun ruhani, diabdikan seluruhnya kepada Allah yang Maha Agung dan amanah yang ditugaskan oleh yang Maha Agung dilaksanakan olehnya demi atas nama yang Maha Memberi. Ia harus memperlihatkan ke-Muslimannya tidak saja secara aqidah tetapi juga dalam amal perbuatan. Dengan kata lain, seorang yang mengaku sebagai Muslim harus membuktikan bahwa tangan dan kaki, hati dan pikiran, penalaran dan pemahaman, kemarahan dan kasih, kelembutan dan pengetahuan, semua kemampuan jasmani dan ruhani, kehormatan dan harta bendanya, kesenangan dan kesukaan serta apa pun yang berkaitan dengan dirinya dari puncak kepala sampai ke alas kakinya, berikut dengan segala motivasi dirinya, segala ketakutan, segala nafsu, telah dibaktikan kepada Allah yang Maha Perkasa sebagaimana anggota tubuhnya sendiri berbakti kepada dirinya.

Read more...
©2009 .:: Makalah Ilmu ::.. Hakcipta Ada Yang Terpelihara.
Diterbitkan Oleh : Amirul Amin. | Pengurusan Oleh : Malaysia Terjah. | Pautan Luaran Oleh : Afiqah Network Link.
PENAFIAN : Ini adalah laman Web ATAU Blog sokongan untuk tujuan PROMOSI ATAU SUMBANGAN sahaja.
Tiada kaitan dengan : Laman Web ATAU Blog Syarikat ATAU Agensi ATAU Individu ATAU Organisasi yang disertai.
Tiada mana-mana bahagian portal ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan
bagi tujuan komersil dalam apa bentuk sekalipun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada
Malaysia Terjah.