Followers

Kembalilah Tersenyum

Thursday, June 2, 2011


alt
Beruntung sungguh menjadi seorang Muslim. Setiap gerak tingkah sentiasa ada pedomannya. Walau perkara yang amat kecil jika dipandang, namun hati tetap senang dengan setiap landasan yang diberikan. Islam agama yang menyentuh keseluruhan kehidupan.
Rukun Iman yang enam sudah kita ketahui dan perlu diyakinkan. Menarik untuk perkara yang keenam iaitu percaya kepada Qada dan Qadar atau dengan kata lain percaya kepada apa yang Allah tentukan.

Read more...

Siapakah Allah itu?

Allah adalah Tuhan Yang Menciptakan bumi dan langit beserta segala isinya. Gunung, batu, lembah, sungai, binatang, tumbuh-tumbuhan, bintang-bintang, planet, dan sebagainya diciptakan oleh Allah. Kita juga diciptakan oleh Allah. Kawan-kawan kamu juga demikian. Ibu bapa kawan-kawan kamu juga demikian. Semuanya diciptakan oleh Allah .

Selain Allah adalah Tuhan Yang Maha Pencipta, Dia juga Tuhan yang wajib disembah. Justeru, Allah adalah Tuhan Yang Menciptakan sekali gus Tuhan Yang wajib kita sembah.

Read more...

Haram Purdah???


Beginilah ragamnya manusia yang hanya mengikut nafsu apabila mengutarakan sesuatu tanpa meruju` pada kitab-kitab yang mu`tabar .Insyaallah ,walau agak keberatan untuk saya mengulas tetapi saya terpaksa teruskan jua kerana kenyataan-kenyataan yang tersebut sudah agak melampau .


Read more...

Setujukah Pesalah Rogol Di Hukum Begini?!

Kelmarin aku menerima satu email ini yang menunjukkan hukuman bunuh secara tembakan 11 das dilaksanakan ke atas seorang perogol kanak-kanak berumur 8 tahun. Hukuman ini dikatakan dilaksanakan di Yemen. Kelihatan perogol tersebut dibawa ke tempat hukuman iaitu sebuah tempat terbuka dimana ramai yang menyaksikan pesalah tersebut dikenakan hukuman tembak sehingga mati. Berikut adalah gambar-gambar

Read more...

Cara Mengawal Kelajuan Kereta di Kanada

Kerajaan Kanada telah melaksanakan kaedah ini dan terbukti ianya 80% berkesan mengawal kelajuan kereta di lebuhraya dan jalan-jalan biasa. Mungkin kaedah ini  boleh di laksanakan di Malaysia juga. Lihat gambar di bawah untuk maklumat lanjut.

Read more...

Gambar Kereta Rolls Royce Terbaru

Rolls Royce merupakan kereta mewah yang hanya di miliki oleh orang-orang kaya dan bangsawan sahaja. Apa yang menarik mengenai kereta ini adalah ia di katakan di buat 100% hand made. Bermakna tidak menggunakan mesin untuk menjaga prestij kereta ini. Dari email yang kami terima, Rolls Royce akan mengeluarkan model terbaru yang berkonsepkan concept car. Usya gambar untuk maklumat lanjut.

Read more...

JODOH DAN PERKAHWINAN

jodohRenunglah sejenak jika selepas ini ada lagi yang bertanya soalan Bila nak kawin? Mungkin jawapan di bawah ini boleh diberi. Seterusnya mungkin mereka akan berhenti bertanya soalan tersebut..


Renungkanlah sedalam-dalamnya. …

Read more...

Bilik Rahsia Yang Cool

Korang ada bilik rahsia kat rumah korang? Kalau korang rasa nak buat satu bilik rahsia, aku ada beberapa contoh bilik rahsia yang korang boleh jadikan rujukan. Bilik rahsia ini amat berguna di waktu kecemasan, ketika perang dan menyimpan harta karun korang yang berharga. Cubalah buat satu kat rumah korang. :P

Read more...

Suami mithali idaman isteri

Sebagai lelaki, pernahkah terfikir untuk menjadikan diri sebagai orang dikagumi? Bukan saja memiliki perawakan menarik tetapi hadir dalam satu pakej yang penuh kesempurnaan sehingga menjadi teladan kepada semua – disayangi isteri, dihormati anak-anak, disanjung keluarga dan sekali gus berjaya dalam kehidupan dunia akhirat?

Read more...

(Gambar) Doktor Rogol Pesakit Wanita di Bilik Bedah


Tak pasti gambar ini sumber dari mana..Tapi tak juga mustahil perkara buruk macamrogol di bilik bedah boleh jadi dimana-mana saja..

Sebab apa ,masa doktor rogol pesakitnya diaorang dalam keadaan tidak sedarkan diri disebabkan kena bius atau ubat tidur..

Read more...

Pekerjaan Pasukan AS Penyiksaan POW's Iraq

Foto-foto berikut ini dikeluarkan oleh CBS News. Ada orang lain yangtidak dikeluarkan termasuk beberapa yang menunjukkan alat kelaminPOW Iraq melekat pada elektrod dan salah satu daripada POWdiserang dan dianiaya oleh seekor anjing

Read more...

INIKAH ERTINYA CINTA

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

Read more...

Apa Yang Wanita Inginkan?!

Dalam diri setiap wanita, pasti ada impian dan keinginan yang dia ingin kecapi. Menurut kajian, rata-rata wanita inginkan yang terbaik untuk mereka. Semuanya sangat simple dan ringkas. Di bawah adalah perkara yang wanita inginkan. Simple dan ringkas.

Plain looking husband

Read more...

19 Keistimewaan Wanita Menurut Hadis

1. Doa wanita itu lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah SAW akan hal tersebut, jawab baginda , ” Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia.”

Read more...

Surat Cinta Suami Yang Lara!

Wahai isteri, 
Kumulakan tulisan ini dengan rintihan kepada Allah. Mudah-mudahan rintihan ini menjadi rintihan mu juga.Ya Allah… aku yakin apa yang Kau takdirkan ini adalah yang terbaik buat dunia dan akhirat kami. Mudah-mudahan keluh-kesah, resah-gelisah kami menerima ketentuan-Mu ini, Kau ampuni dan dikira sebagai bukti lemahnya kami sebagai hamba-Mu yang berdosa. Semoga kesedihan dan kebimbangan kami dalam waktu-waktu tertentu dalam menempuh ujian ini dinilai sebagai langkah menuju-Mu di jalan mujahadah.Kami lemah ya Allah… namun Kami tetap yakin Kau menguji kami ini dengan maksud baik. Kau tidak akan menimpakan kesusahan di luar kemampuan kami menanggungnya. Kami berdoa ya Allah… ujian ini menjadi tebusan pada dosa-dosa kami yang lalu, kini dan akan datang. Sesungguhnya kami ini hamba ya Allah… ujian inilah yang menusuk ke hati lalu mengetuk pintu rasa yang selama ini sudah semakin alpa bahawa kami ini hakikatnya hanyalah seorang hamba yang hina.

Read more...

WANITA IBARAT EPAL

EPAL
Indah sungguh cuaca pagi itu.Angin bertiup tenang.Sinaran mentari lembut menerangi alam.Tapi sayang, itu semua tidak dapat memadam kegundahan hati sebiji epal yang berada nun di pucuk.Sejak seminggu lalu epal itu asyik berfikir, kenapa aku tidak dipetik orang? Kulitku licin mulus. Warnaku merah bersinar. Sesiapa yang melihat pasti terbakar seleranya. Pasti mereka terbayang betapa manisnya rasaku.Tapi kenapa aku tidak dipetik orang?

Read more...

10 PETANDA SI DIA JODOH ANDA

11
1. Gunakan seluruh pancaindera
Jodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Tuhan yang maha esa. Tetapi bagaimana kita hendak mengetahui dia memang ditakdirkan untuk kita? Tuhan mengurniakan manusia telinga untuk mendengar, mata untuk melihat dan akal untuk berfikir. Jadi gunakan sebaik-baiknya bagi mengungkapkan rahsia cinta yang ditakdirkan. Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan pasti memiliki ikatan emosi, spiritual dan fizikal antara keduanya.

Read more...

PENGHORMATAN CINTA

Sekiranya kamu dapati dirimu menyintai seseorang yang tidak membalas cintamu, janganlah merasa tersisih. Tiada salahnya menyintai seseorang kerana Cinta tidak memilih untuk singgah di hati seseorang

Read more...
©2009 .:: Makalah Ilmu ::.. Hakcipta Ada Yang Terpelihara.
Diterbitkan Oleh : Amirul Amin. | Pengurusan Oleh : Malaysia Terjah. | Pautan Luaran Oleh : Afiqah Network Link.
PENAFIAN : Ini adalah laman Web ATAU Blog sokongan untuk tujuan PROMOSI ATAU SUMBANGAN sahaja.
Tiada kaitan dengan : Laman Web ATAU Blog Syarikat ATAU Agensi ATAU Individu ATAU Organisasi yang disertai.
Tiada mana-mana bahagian portal ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan
bagi tujuan komersil dalam apa bentuk sekalipun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada
Malaysia Terjah.