Followers

Mesin ATM di Negara Seluruh Dunia

Wednesday, June 1, 2011Mesin ATM adalah mesin yang diperlukan oleh setiap insan. Disitulah sumber duit kita. Takde mesin ATM, mungkin kita boleh guna kad kredit tapi tak semua kedai menerima kad kredit. Akhirnya kita memerlukan mesin ATM juga untuk mendapatkan bekalan wang. Jika di kaji, mesin ATM adalah tempat yang sering menjadi tumpuan orang ramai terutamnya awal bulan di Malaysia ni. Bagaimana pula di negara lain? Gambar di bawah menunjukkan mesin ATM di negara lain:


Read more...

Gambar Sempadan Negara di Seleruh Dunia

Sempadan negara amat penting kerana ia melambang kekuasaan sebuah negara. Tapi tahukah anda bagaimana sebuah negara itu menandakan sempadannya dengan negara yang lain? Kadangkala tanda atau simbol sempadan ini sangat unik dan ada yang sangat indah bila mata memandang. Berikut adalah gambar sempadan negara setiap dunia.

Holland dan Belgium

Read more...

Stesen Minyak Pada Era 1920 an

Stesen minyak zaman sekarang hebat. Semua ada kat satu stesen minyak tu, kedai, servis kereta, beli tiket bas dan restoran. Pernahkah anda bayangkan stesen minyak pada dahulu kala?! Disini kami ingin kongsikan beberapa gambar stesen minyak pada tahun 1920. Kebanyakkan gambar ini dari Eropah dan Amerika. Malaysia takde lagi kot stesen minyak pada tahun 1920-an.


Read more...

Gajah Seberat 6 Tan Hilang Dalam Tempoh Beberapa Jam di Zimbabwe

Inilah yang terjadi di Zimbabwe. Antara negara termiskin di dunia. Gajah seberat 6 tan boleh lesap dalam tempoh beberapa jam sahaja. Gajah ini sebenarnya telah mati dan terbaring di satu kawasan. Bagi kita, ia suatu yang menyediahkan kerana haiwan terancam ini makin pupus tapi bagi penduduk di Zimbabwe ini, ini suatu keajaiban. Lihat gambar di bawah bagaimana gajah ini boleh lesap dalam tempoh yang singkat tanpa meninggalkan sebarang jejak.


Read more...

TIPS MENGHARGAI PASANGAN

Tips ini adalah untuk pasangan yang sah dinikahkan, bagi yang belum tu, boley jugak baca untuk knowledge

1. Anggap pasangan seperti diri sendiri

Menganggap pasangan sebagai diri sendiri yang harus dihargai, dibelai, dihormati, disayangi dan dikasihi. Semua orang suka dibelai dan dikasihi apatah lagi pasangan suami dan isteri. Mengapa selepas berkahwin cinta

Read more...

10 Pantang Mulut Lelaki

Untuk kaum kaum Adam.. Elok le berhati hati ngan kata kata ye..
tips untuk ayat-ayat beracun yang pantang disebut di depan awek, teman wanita atau isteri. Jika salah satu ayat ini disebut, paling kecil boleh menyebabkan pertengkaran, paling hebat boleh menyebabkan penceraian. Elakkan dari mengguna ayat-ayat beracun ini untuk kebahagiaan perhubungan anda semua.

Read more...

10 Ciri Perempuan Pisau Cukur

1. Di awal perkenalan di dia banyak memainkan peranan menggoda lelaki dengan menggunakan semua aset yang dimilikinya.

2. Perempuan pisau cukur ini kebanyakannya lemah lembut, manis dan bijak berkata-kata. Pada mulanya si dia tidak minta apa-apa tetapi lama-lama botak kepala lelaki mengadakan setiap permintaannya.

Read more...
©2009 .:: Makalah Ilmu ::.. Hakcipta Ada Yang Terpelihara.
Diterbitkan Oleh : Amirul Amin. | Pengurusan Oleh : Malaysia Terjah. | Pautan Luaran Oleh : Afiqah Network Link.
PENAFIAN : Ini adalah laman Web ATAU Blog sokongan untuk tujuan PROMOSI ATAU SUMBANGAN sahaja.
Tiada kaitan dengan : Laman Web ATAU Blog Syarikat ATAU Agensi ATAU Individu ATAU Organisasi yang disertai.
Tiada mana-mana bahagian portal ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan
bagi tujuan komersil dalam apa bentuk sekalipun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada
Malaysia Terjah.