Followers

Forum Petua Mendapat Pasangan ( VIDEO )

Sunday, June 19, 2011

Read more...

SELEBERITI BERWAJAH BURUK

The Good Surgeon telah mengadakan satu polling untuk mengetahui siapakah seleberiti yang berwajah kurang elok.Berdasarkan polling itu yang diambil dari 1300 responden seleberti yang menduduki tempat teratas ialah;


   Iggy Pop penyanyi kelahiran Amerika  lahir 21 April 1947

Read more...

Tahukah Anda Di Mana Allah?

Allah adalah Tuhan Yang Menciptakan bumi dan langit beserta segala isinya. Gunung, batu, lembah, sungai, binatang, tumbuh-tumbuhan, bintang-bintang, planet, dan sebagainya diciptakan oleh Allah. Kita juga diciptakan oleh Allah. Kawan-kawan kamu juga demikian. Ibu bapa kawan-kawan kamu juga demikian. Semuanya diciptakan oleh Allah .

Selain Allah adalah Tuhan Yang Maha Pencipta, Dia juga Tuhan yang wajib disembah. Justeru, Allah adalah Tuhan Yang Menciptakan sekali gus Tuhan Yang wajib kita sembah.

Read more...

Hukuman akibat perkosa budak di Brazil
Inilah hukuman yang dikenakan keatas perogol ini di Brazil.
Yang menghukumnya ialah banduan di dalam penjara itu sendiri.
Perogol ini telah memperkosa bayi yang baru berumur 4 bulan sahaja.

Read more...

Pak Uda @ Zami Ismail Meninggal Dunia, Al-Fatihah


Pak Uda @ Zami Ismail Meninggal Dunia
Zami Ismail, 67 tahun atau lebih dikenali dengan nama Pak Uda telah pun meninggal dunia pagi tadi. Pak Uda telah meninggal dunia jam 10.30 pagi tadi di IJN  akibat serangan jantung…Arwah Zami Ismail merupakan seorang pelakon komedi yang telah menghiburkan kita menerusi sitkom Pi Mai Pi Mai Tang Tu.
Al-Fatihah buat arwah Pak Uda, semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang beriman.
Jenazah Allahyarham Pak Uda akan dibawa pulang dan dikebumikan di kampungnya di Tapah, Perak.
Al-Fatihah.

Read more...

Ciri -ciri Wanita Solehah

Tidak banyak syarat yang di kenakan oleh Islam untuk seseorang wanita untuk menerima gelaran solehah dan seterusnya menerima pahala syurga yang penuh kenikmatan dari Allah SWT.Mereka hanya perlu memenuhi dua syarat sahaja iaitu:
  1. Taat kepada Allah dan Rasulnya
  2. Taat kepada suaminya

Read more...

Bawa lembu curi dengan Proton Perdana V6

Taktik tiga lelaki menyamar sebagai anggota polis yang melakukan rondaan cegah jenayah sebelum mencuri seekor lembu jantan di Simpang Guthre, Tebong, dekat sini, kecundang apabila seorang daripada mereka ditahan polis, awal pagi kelmarin.

Dalam kejadian jam 3.45 pagi, tiga lelaki berusia 40-an itu memberhentikan kereta Proton Perdana V6 dinaiki mereka selepas menyumpit lima ekor lembu di dalam pagar rumah penduduk dikenali sebagai P Bakachander, 47.

Read more...

Padah hina Nabi Muhammad SAW

Kerana menghina Nabi Muhammad SAW pasangan suami isteri terpaksa menutup hotel mereka kerana kekurangan pelanggan.Hotel itu terpaksa di lelong kerana tidak lagi menampung kos operasi.Walaupun mereka terlepas tuduhan menghina Nabi Muhammad SAW di makhamah dan juga mendapat bantuan kewangan daripada penganut kristian masih lagi tidak mampu membayar semua hutang mereka.

Read more...

Cinta Pada Kematian


Ketika orang-orang kafir menyalib Khubaib bin Adyadi atas pohon kurma sebelum membunuhnya, dia sama sekali tidak takut dan gentar. Bahkan dengan mata tajam, ditatap orang-orang kafir sambil berkata:

Read more...

CARA KREATIF UNTUK MENGGEMIS

Inilah cara-cara mengemis di luar negara
                                                                       

Read more...

Pasangan lesbian ini nikah cara Islam

TEMPO Interaktif,  Sarah dan Asra bertemu pada Ramadan tiga tahun lalu. Mereka berkenalan di sebuah acara buka puasa. “Kami berbincang, lalu sepakat untuk berkasih,” kata Asra seperti dikutip dari BBC, Minggu (20/2).

Read more...

Negara terkecil di dunia dengan jumlah penduduk hanya 3 orang

Sebagaimana syarat-syarat berdirinya sebuah negara yang berdaulat, maka Republik Molossia memang layak dikatakan sebagai negara Republik terkecil di muka bumi ini, walau mungkin tidak akan pernah terdaftar di Perikatan Bangsa-Bangsa (PBB), namun Republik yang memiliki wilayah kedaulatan sendiri ini memang ada secara faktual, de facto.

Pemimpin Negara Molossia Kevin Baugh , pendiri sekaligus pimpinan negara Molossia

Read more...

Kesian adik ni jarinya terputus tersangkut eskalator

Saya terus mengambil dua jari anak yang putus sebelum membawanya ke Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF),” kata Ahmad Imran, 37, di Ledang dekat sini, semalam.

Ahmad ditemui di pekarangan HPSF ketika menghantar anak lelakinya berusia dua tahun, Mohd Faizal, untuk menerima rawatan kecemasan selepas dua jari kanak-kanak itu putus kerana tersepit pada eskalator sebuah pasar raya di bandar berkenaan, jam 6 petang kelmarin.

Read more...

Umat Yang Sentiasa Menang

Hadith :

Dari Jabir bin Abdullah r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda: �Sentiasa ada segolongan umatku yang selalu memperjuangkan yang hak. Mereka selalu menang sampai hari kiamat.

Read more...
©2009 .:: Makalah Ilmu ::.. Hakcipta Ada Yang Terpelihara.
Diterbitkan Oleh : Amirul Amin. | Pengurusan Oleh : Malaysia Terjah. | Pautan Luaran Oleh : Afiqah Network Link.
PENAFIAN : Ini adalah laman Web ATAU Blog sokongan untuk tujuan PROMOSI ATAU SUMBANGAN sahaja.
Tiada kaitan dengan : Laman Web ATAU Blog Syarikat ATAU Agensi ATAU Individu ATAU Organisasi yang disertai.
Tiada mana-mana bahagian portal ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan
bagi tujuan komersil dalam apa bentuk sekalipun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada
Malaysia Terjah.