Followers

Masalah Dajjal di Israel

Wednesday, April 20, 2011

utopian_jews
Walaupun Dajjal adalah Raja Konspirasi Dunia tetapi setiap perencanaannya tetap menghadapi masalah terutamanya di negaranya sendiri iaitu Israel. Masalah ini berkaitan sikap sesetengah kelompok Yahudi sendiri yang masih berdegil tidak mahu bersatu seperti 3000 ribu tahun dahulu.
Salah satu faktor untuk menyebabkan kejayaan penubuhan negara Israel ialah perlunya setiap orang Yahudi dari seluruh dunia menjalin hubungan sefahaman antara satu sama lain tanpa mengira warna kulit. Persefahaman ini cuba diwujudkan melalui program Aliyah.

Read more...

Hina Islam - 1

Read more...

Bukti 3 : Dajjal adalah Manusia

alaraf_proof1
Pendapat yang mengatakan Dajjal adalah bangsa dan sebuah konsep semakin kabur malah langsung tidak dapat diperbuat rangkaian antara satu hadith dengan ayat-ayat Al-Quran.
Berbeza dengan pandangan yang mengatakan Dajjal adalah manusia, ianya terang dan jelas malah meliputi semua rangkaian hadith dan isi Al-Quran. Dajjal adalah manusia merupakan pernyataan yang jelas dan tidak menyeleweng kerana pembuktian sering kali berlaku pada setiap kali munculnya krisis-krisis global.

Read more...

Mengapa kajian Muhammad Isa Dawud dianggap sesat?

bookstore_genre
Buku-buku karangan Muhammad Isa Dawud adalah antara yang terlaris di pasaran berbanding novel-novel cinta, internet bisnes atau genre-genre motivasi. Tetapi jika ia laris, mengapa pula kebanyakan orang khususnya golongan berpendidikan agama menganggap ia sesat.
Jawapannya mudah, buku Muhammad Isa Dawud tidak di letak pada tempat yang betul oleh pengusaha kedai buku. Itu adalah faktor utama yang amat ketara. Namun, masih ada faktor-faktor lain yang mempengaruhi tanggapan negatif tersebut.

Read more...

Orang Kanan David Rockefeller Bunuh Diri

james_rockefeller
Orang paling kanan kepada David Rockefeller di dalam firma guaman iaitu James S. McDonald ditemui mati di dalam keretanya Ahad lepas. Polis mempercayai James membunuh diri dengan menggunakan pistol.
Menurut akhbar New York Times, kejadian itu dipercayai berlaku pada hari Ahad, 13 September 2009 di Massachusetts. James ditemui mati dalam keadaan berlumuran darah yang banyak oleh orang awam di dalam keretanya.

Read more...

Dialog Abu Hanifah Tentang Ketuhanan

Imam Abu Hanifah pernah bercerita : Ada seorang ilmuwan besar, Atheis dari kalangan bangsa Rom, tapi ia orang kafir. Ulama-ulama Islam membiarkan saja, kecuali seorang, yaitu Hammad guru Abu Hanifah, oleh kerana itu dia segan bila bertemu dengannya.
Pada suatu hari, manusia berkumpul di masjid, orang kafir itu naik mimbar dan mahu mengadakan tukar fikiran dengan sesiapa saja, dia hendak menyerang ulama-ulama Islam. Di antara shaf-shaf masjid bangunlah seorang laki-laki muda, dialah Abu Hanifah dan ketika sudah berada dekat depan mimbar, dia berkata: “Inilah saya, hendak tukar fikiran dengan tuan”. Mata Abu Hanifah berusaha untuk menguasai suasana, namun dia tetap merendahkan diri kerana usia mudanya. Namun dia pun angkat berkata: “Katakan pendapat tuan!”. Ilmuwan kafir itu heran akan keberanian Abu Hanifah, lalu bertanya:

Read more...
©2009 .:: Makalah Ilmu ::.. Hakcipta Ada Yang Terpelihara.
Diterbitkan Oleh : Amirul Amin. | Pengurusan Oleh : Malaysia Terjah. | Pautan Luaran Oleh : Afiqah Network Link.
PENAFIAN : Ini adalah laman Web ATAU Blog sokongan untuk tujuan PROMOSI ATAU SUMBANGAN sahaja.
Tiada kaitan dengan : Laman Web ATAU Blog Syarikat ATAU Agensi ATAU Individu ATAU Organisasi yang disertai.
Tiada mana-mana bahagian portal ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan
bagi tujuan komersil dalam apa bentuk sekalipun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada
Malaysia Terjah.