Followers

50 Tips Memikat Lelaki

Tuesday, May 31, 2011


Tips ini khas untuk wanita yang ingin mengetahui cara-cara bagaimana untuk pikat lelaki.  Tetapi ianya tips untuk yang belum berpasangan. Yang sudah berpasangan tu, janganlah cuba memikat orang lain kerana akan hancur leburlah hati pasangan anda itu andai dia tahu anda membuat dirinya sedemikian. Ok? Semoga berjaya!

Read more...

Tips Memikat Hati Wanita

Kadangkala orang lelaki beranggapan terlalu mudah untuk mendapatkan hati seorang wanita, namun tidak semua. Setiap manusia mempunyai hati dan naluri yang berbeza yang mempengaruhi sikapnya. Di sebalik kelembutan seseorang wamita itu terselit juga keegoaannya yang jarang mereka tonjolkan. Oleh itu kaum adam belajarlah cara untu menambat hati wanita yang anda sayangi.

Read more...

Dara – Bukan Ukuran Kesucian Gadis

Bagi lelaki yang bujang di luar sana, pasti mereka inginkan gadis yang masih darah untuk menjadi teman hidup mereka. Walaupun mereka bukanlah sebaik mana tetapi sentiasa mengharapkan pasangan mereka yang terbaik dalam dunia ini. Tidak salah jika memilih begini namun dara sebenarnya bukan ukuran sebenar kesucian seorang gadis.

Read more...

Kenapa perempuan masih lagi single ??

"Kenapa perempuan masih lagi single even umur dah meningkat?". Jadi, di bawah ini saya serta lan artikel diambil dari satu website dan tidak sesekali bermaksud ingin membuat seseorang terasa hati dan sebagainya. 

Paras rupa - Memang tidak dinafikan paras rupa memang perkara yang penting. Kebanyakkan lelaki akan melihat paras rupa terlebih dahulu. Sekiranya perempuan itu mempunyai paras rupa yang menawan dan menarik, takkan tiada lelaki yang terpikatkan? Jangan sesekali anda merasakan anda tidak cantik, semua orang cantik. Semua orang ada kelebihan dan kekurangan dia. Ingat, setiap kita adalah unik!

Read more...

Tanda-tanda Lelaki Merajuk

a) Diam Seribu Bahasa
b) Buat Tak Tahu
c) Menolak Untuk Makan Bersama
d) Masam Muka
e) Baca Surat Khabar
f) Menonton Televisyen Hingga Lewat Malam
g) Keluar Rumah Tanpa Beritahu
h) Matikan Telefon Bimbit
i) Hisap rokok

Read more...

10 Sebab Kenapa Lelaki Membujang?

1. Memang tidak ada nafsu tehadap perempuan.

2. Ada pengalaman pahit dalam bercinta. Mungkin ditinggalkan kekasih sehingga wujud perasaan tidak mempercayai perempuan lagi.

3. Dilahirkan dalam keluarga yang porak poranda atau pernah melihat kekejaman ayah tehadap ibunya.

Read more...

10 Bahasa Tubuh Lelaki itu Tak Minat Anda

Wanita kerap tertanya adakah jejaka depan korang memang minat korang atau x, so tgk daripada bahasa tubuh lelaki tu.

1. Dia bersandar jauh daripada anda, baik dlm posisi duduk atau berdiri

2. Dia gelisah sambil menggoyangkan badan, goncang kaki atau mengetuk jari

3. Dia mundur apabila korang dkt dekat dgn dia

Read more...

"perkara2 yang perempuan tak sempat nak beritahu lelaki"

Posted ImageRENUNG2KAN..!!

1.Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidakmenitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.Posted Image

2. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang palingdia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu>putus di tengah jalan).Posted Image

Read more...

Isteri berleter 6 hari setahun

Satu kajian terbaru mendapati isteri tidak merasa bersalah berleter terhadap suami mereka manakala si suami secara rahsia merasakan bahawa mereka sentiasa betul.

Golongan isteri juga dianggarkan menghabiskan kira-kira 7,920 minit setahun untuk berleter kepada suaminya mengenai rutin rumah tangga, tabiat minum dan kesihatan mereka. Ia bersamaan dengan dua jam setengah setiap minggu atau keseluruhan 11 jam sebulan atau hampir enam hari setahun.

Read more...

Malaysia Perlukan Kementerian Pembangunan Lelaki

Dalam kajian pada tahun 2007, Jakim mendapati 32.2 peratus perkahwinan untuk tempoh lima tahun pertama mengalami perceraian. Bagi tempoh enam hingga sepuluh tahun pula mendapati 27.7 peratus bercerai. Ini bererti tempoh sepuluh tahun pertama merupakan tahun yang paling kritikal kerana 59.9 peratus pasangan berakhir dengan penceraian.

Read more...

PETUA RUMAHTANGGA/PERKAHWINAN

1. Sering melakukan kegiatan bersama-sama seperti makan bersama,keluar berjalan berdua-duaan, beriadah dan mandi bersama.

2. Galakkan isteri tidur di atas lengan suami. Isteri yang penyayang akan berada di belakang bahu sebelah kanan 
suami ketika berjalan.

Read more...

TIPS BERKENAAN ANAK-ANAK

1. Sewaktu anak nak tidur atau tidur-tidur ayam, cakap kat die sepenuh hati dan sejujurnya yang kita sayang kat dia, dia budak baik, dia anak soleh, dia budak kuat, tak sakit, dia budak pandai dsb. Sbb during tidur-tidur ayam ni otak kanan sedang bekerja, otak kiri dah tidur dah, tapi kena buat seikhlas hati...kalau tengah marah ..tak jadi. 

Read more...
©2009 .:: Makalah Ilmu ::.. Hakcipta Ada Yang Terpelihara.
Diterbitkan Oleh : Amirul Amin. | Pengurusan Oleh : Malaysia Terjah. | Pautan Luaran Oleh : Afiqah Network Link.
PENAFIAN : Ini adalah laman Web ATAU Blog sokongan untuk tujuan PROMOSI ATAU SUMBANGAN sahaja.
Tiada kaitan dengan : Laman Web ATAU Blog Syarikat ATAU Agensi ATAU Individu ATAU Organisasi yang disertai.
Tiada mana-mana bahagian portal ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan
bagi tujuan komersil dalam apa bentuk sekalipun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada
Malaysia Terjah.