Followers

Misi Kemanusiaan Gaza: Komando Israel Calon Terima Anugerah

Monday, April 11, 2011

flotilla_attacked
The Times Online melaporkan bahawa komando Israel yang menyerang hendap kapal misi bantuan kepunyaan Freedom Flotilla telah disenaraikan sebagai antara calon pilihan penerima anugerah khas dari Kerajaan Israel iaitu Medal of Valor.
Serangan yang menyebabkan 9 orang aktivis meninggal dunia itu mendapat perhatian dunia dan ia dikecam dari pelbagai media serta masyarakat.

Medal of Valor atau dalam bahasa Hebrew disebut Itur HaGvura ialah pingat khusus yang membawa gelaran Hero of Israel kepada penerimanya. Pemegang pingat ini bukan sahaja bergelar ‘hero’ tetapi juga akan menerima kelebihan-kelebihan tersebut:
  • Pengurangan cukai pendapatan
  • Jemputan ke majlis-majlis kehormat pegawai kerajaan
  • Mayatnya akan ditanam di Helkat Gedolei Ha’Uma iaitu kawasan perkuburan tempat Dr. Theoder Herzl (Pengasas Pertubuhan Zionis Antarabangsa) ditanam.

0 comments:

©2009 .:: Makalah Ilmu ::.. Hakcipta Ada Yang Terpelihara.
Diterbitkan Oleh : Amirul Amin. | Pengurusan Oleh : Malaysia Terjah. | Pautan Luaran Oleh : Afiqah Network Link.
PENAFIAN : Ini adalah laman Web ATAU Blog sokongan untuk tujuan PROMOSI ATAU SUMBANGAN sahaja.
Tiada kaitan dengan : Laman Web ATAU Blog Syarikat ATAU Agensi ATAU Individu ATAU Organisasi yang disertai.
Tiada mana-mana bahagian portal ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan
bagi tujuan komersil dalam apa bentuk sekalipun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada
Malaysia Terjah.