Followers

5 Tanda Tangan Termahal di Dunia

Friday, April 1, 2011

5 Tanda Tangan Termahal di Duniahare

1. Tanda TanganWilliam Shakespeare
Banyak yang percaya bahwa tanda tangan dari William Shakespeareadalah tanda tangan yang paling mahal di dunia. Hanya ada enam tanda tangan asli dan masing-masing diperkirakan sekitar $ 5 juta. Hanya ada enam tanda tangan asli dan masing-masing diperkirakan sekitar $ 5 juta.

2. Tanda Tangan Presiden AS Abraham Lincoln
http://www.passionforletters.com/wp-content/uploads/2008/11/abe-sig.jpg
Surat yang ditanda tangani Presiden AS Abraham Lincoln pada 8 Januari 1863 yang membela emansipasi Proklamasi ditebus di pasar lelang untuk satu tanda tangan seharga $ 748.000 pada tahun 1991.
3. Tanda Tangan John Lennon
http://www.cameo-auctioneers.co.uk/2009-02-03/img/339-b.jpg
John Lennon merilis album terakhir dan merupakan kolaborasi dengan Yoko Ono. Pada tahun 2003, salinan terakhir autographed oleh Lennon sebelum dia dibunuh oleh Mark Chapman yang dijual seharga $ 525.000.
4. Tanda Tngan Jimmy Page
http://www.jetenginesound.com/JimmyPagePT1.jpg
Jimmy Page menandatangani gitar adalah salah satu yang paling berharga ditandatangani pada penjualan lelang di £ 49.000. Led Zeppelin bintang yang mulai karirnya sebagai studio sesi gitar di London dan telah masuk di jalur rock and roll hall of fame dua kali.
5. Tanda Tangan Jimmy Hendrix
http://www.kentgigs.com/musicbiz/Images/Jimi%20Hendrix%20Signature.jpg
potongan kertas ditandatangani oleh Jimmy Hendrix memiliki harga mulai dari £ 41.000. rocker, yang meninggal umur 27 secara luas dianggap sebagai pemain gitar besar dalam sejarah musik rock.

0 comments:

©2009 .:: Makalah Ilmu ::.. Hakcipta Ada Yang Terpelihara.
Diterbitkan Oleh : Amirul Amin. | Pengurusan Oleh : Malaysia Terjah. | Pautan Luaran Oleh : Afiqah Network Link.
PENAFIAN : Ini adalah laman Web ATAU Blog sokongan untuk tujuan PROMOSI ATAU SUMBANGAN sahaja.
Tiada kaitan dengan : Laman Web ATAU Blog Syarikat ATAU Agensi ATAU Individu ATAU Organisasi yang disertai.
Tiada mana-mana bahagian portal ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan
bagi tujuan komersil dalam apa bentuk sekalipun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada
Malaysia Terjah.