Followers

Kenapa perlunya Kad Perubatan MXM TAKAFUL ?

Friday, October 7, 2011

HUBUNGI - RAHMAN MANAN ( 019 - 955 99 66 )


Cuba anda renungkan sejenak statistik di atas berulang kali. Apa yang anda fikirkan? Mungkin anda bukanlah  seorang pesakit kanser. Mungkin juga keluarga anda tidak mempunyai rekod yang berkaitan dengan penyakit kanser. Tetapi bagaimana dengan makanan seharian anda?

Kenapa mustahaknya Kad Perubatan MXM TAKAFUL? Video berikut mungkin dapat membantu anda menilai betapa mustahaknya Kad Perubatan MXM TAKAFUL untuk anda dan keluarga anda. Mari kita saksikan bersama....
SAYA KAD PERUBATAN MXM TAKAFUL KELUARGA ANDA

Anda dan saya mempunyai tujuan dan matlamat yang sama di dunia ini ?

Sekarang ini, anda sedang melaksanakan tugas anda - menyediakan MAKANAN, PAKAIAN DAN TEMPAT TINGGAL UNTUK YANG TERSAYANG. Selain itu, anda juga menyediakan pendidikan, kesihatan dan kebajikan kepada mereka. Anda menyediakan semua ini dan seterusnya. Sementara itu, saya sedang lena di dalam peti simpanan anda yang teguh mengumpul segala tenaga dan meningkatkan nilai saya tahun demi tahun.

Saya mempunyai penuh kepercayaan dan keyakinan terhadap anda. Anda menggunakan sebahagian daripada pendapatan anda sebagai harga untuk menyimpan saya. Dengan kehendak dan keizinan allah diharapkan semoga tidak ada sesuatu yang buruk akan menimpa anda.

Ketika ini, apabila kehidupan berjalan lancar, saya seolah-olah tiada gunanya bagi anda, sebagai mana keadaan sampan penyelamat tergantung di atas kapal penumpang yang besar. Tetapi suatu hari (hanya allah yang mengetahui bila) ANDA DAN SAYA MUNGKIN BERTUKAR TEMPAT.

Apabila anda disemadikan dengan aman dan terlantar tidak berdaya, saya akan bangkit dengan pantas untuk menyambung dan menyempurnakan tugasan yang telah anda mulakan. Saya akan terus menyediakan makanan, pakaian dan tempat tinggal yang masih diperlukan oleh mereka yang anda sayangi. Saya juga akan menyediakan pendidikan kepada anak tersayang sebagaimana cita-cita anda selama ini. Kesiahtan dan kebajikan yang anda sediakan untuk keluarga tidak akan terhenti secara tiba-tiba, lebih-lebih lagi di saat mereka benar-benar memerlukannya.

Apabila tugas anda teah selesai, tugas saya baru bermula. Melalui saya, tangan anda akan terus berbakti dan melalui saya cinta anda terhadap keluarga tetap menyerlah.

SETIAP KALI ANDA RASAKAN HARGA YANG ANDA BAYAR UNTUK MENYIMPAN SAYA SEBAGAI SATU BEBANAN, CUBALAH INGAT BAHAWA SAYA AKAN MELAKUKAN LEBIH BAIK UNTUK ANDA DAN KELUARGA ANDA DARIPADA APA YANG ANDA LAKUKAN UNTUK SAYA.

Jika anda melaksanakan tanggungjawab anda, saya juga akan melaksanakan tanggungjawab saya.

Yang Benar

- KAD PERUBATAN MXM TAKAFUL KELUARGA ANDA -

0 comments:

©2009 .:: Makalah Ilmu ::.. Hakcipta Ada Yang Terpelihara.
Diterbitkan Oleh : Amirul Amin. | Pengurusan Oleh : Malaysia Terjah. | Pautan Luaran Oleh : Afiqah Network Link.
PENAFIAN : Ini adalah laman Web ATAU Blog sokongan untuk tujuan PROMOSI ATAU SUMBANGAN sahaja.
Tiada kaitan dengan : Laman Web ATAU Blog Syarikat ATAU Agensi ATAU Individu ATAU Organisasi yang disertai.
Tiada mana-mana bahagian portal ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan
bagi tujuan komersil dalam apa bentuk sekalipun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada
Malaysia Terjah.